Jamie Olivers eggerøreomelett
Prøv den anerkjente kokkens eggerøreomelett med tomat og chili.
Ingredienser
- 6 egg, gjerne fra frittgående høns
- 350 g modne tomater, gjerne ulike typer og farger
- frisk basilikum til pynt
- olivenolje
- sitron
- smør
- 1/2-1 fersk rød chili, gul chili og grøn chili (juster mengde etter hvor sterke de er)
- 1 håndfull revet ost
Fremgangsmåte
Del tomatene i skiver og legg de utover på et fat eller tallerken. Dryss litt olivenolje, havsalt, kvernet sort pepper og et par basilikumblader over.
Kutt av endene på chiliene, del i to på langs og bruk en skje til å skrape ut frøene. Finhakk chiliene, ha de i en bolle sammen med 3-4 ss olivenolje og press ut saften fra 1 sitron over.
Smak til med litt salt, bland sammen og sett til side.
Ta frem en 28 cm non-stick panne på medium varme med en spiseskje smør.
Visp eggene sammen og hell over i pannen, bruk en slikkepott og rør hele tiden. Når de stivner litt drysser du over osten i midten. La eggene sette seg i 1 minutt til.
Løft pannen opp etter håndtaket. Hold den på skrått ned og med den andre hånden bruker du slikkepotten til å flippe 1/3 av eggene inn mot midten. Gjør så det samme på motsatt side og legg omeletten rett over tomatene.
Ta en kniv og skjær omeletten på langs og hell chilioljen over.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Tefal.