Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Jambalaya med kylling

Spennende smaksinntrykk!


Ingredienser

  • 1 ss olje
  • 300 g kyllingfilet, i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 1,5 ts røkt paprika
  • 1 ss cajun-krydder
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 250 g ris
  • 1 ts tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 600 ml kylling- eller grønnsaksbuljong
  • Salt og pepper

Til servering:

  • Tabascosaus
  • Persille, finhakket

 

Fremgangsmåte

Jambalaya stammer fra den amerikanske delstaten Louisiana, men er inspirert av både det spanske og franske kjøkkenet. Den er rik på krydder og spennende smaksinntrykk, og du kan enkelt variere ingrediensene. Retten er ideell til å servere til mange gjester, da den passer seg selv, metter godt og kan serveres i pannen.

 

  1. Varm opp pannen ved middels varme, tilsett olje og kylling.
  2. Stek i små porsjoner til det er gyllent på alle sider. Sett til side
  3. Tilsett løk til pannen og stek til de er myke
  4. Tilsett hvitløk og stek kort
  5. Tilsett krydderet og stek kort
  6. Ha kyllingen og saften tilbake i pannen og vend rundt
  7. Tilsett paprika, ris og tomatpuré
  8. Tilsett hakkede tomater og buljong og kok opp
  9. Smak til med salt og pepper
  10. Senk temperaturen slik at retten småkoker
  11. Klipp ut et stykke bakepapir i en sirkel som passer størrelsen på pannen. Klipp et lite hull i midten av sirkelen.
  12. Bruk som lokk. Det sikrer at væsken ikke fordamper før risen er tilberedt.
  13. La det småkoke i 30 minutter. Rør i retten en gang iblant.
  14. Tilsett en litt vann hvis retten har blitt for tørr.
  15. Smak til igjen med salt og pepper
  16. Dryss over finhakket persille og server med tabascosaus

 

Oppskriften har vi fått av Le Creuset.

Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.