Italiensk pizza
...med tynn og sprø bunn!
Ingredienser
Pizzadeig:
- 1 kg pizzamel
- 1/3 pose tørrgjær
- ½ ts salt
- 6 dl vann
- 1 dl olivenolje
Topping:
- Tapenade
- Mozzarella
- Spekepølse
- Sjampinjong
- Paprika
- Pizzakrydder
- Balsamico cream
- Pesto/frisk basilikum
Fremgangsmåte
Bland sammen vann, gjær og salt, rør om til saltet er løst opp. Tilsett mel og elt det godt sammen i kjøkkenmaskin, ca 15 min. Deigen skal nå være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Elt deigen på benken og del den opp i 4 små boller, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Legg deigen på et oljet fat, dekk til med folie. La heve til dobbel størrelse (ca 2-3 timer). Lang hevetid gir en ekstra smidig pizzadeig med en velutviklet smak. Det ideelle er derfor å lagre pizzadeigen i kjøleskap over natten hvis du har god tid. La deigen romtempereres i ca 2 timer før bruk.
Ta vare på de fine luftboblene i deigen ved å dra og forme deigen med hendene til runde, tynne bunner, ca. 30 cm i diameter. (4 stk italienske pizza). Kjevle eventuelt ut deigen til den er skikkelig tynn. Varm opp pizzastenen i stekeovnen (øverste rille) på 300°C, la den bli skikkelig varm før du tar den ut av ovnen og legger på pizzaen. Vær rask og smør på tapenade og legg på ønsket topping. Stek pizzaen i ca. 4-7 minutter (midterste rille) til osten er smeltet og bunnen har fått en gyllen farge. Pizzastenen er glovarm, så vær forsiktig. Har du ikke pizzasten, bruk vanlig stekebrett. Pizzasten gjør pizzaen sprøere.
Ha på balsamico cream og pesto/frisk basilikum rett før servering.
Tips: Prøv minipizza, pizzasnurrer eller calzone - bruk samme oppskrift.