Italiensk Pizza
Stek pizzaen på en steinplate og få en sprø og deilig italiensk pizza!
Ingredienser
Bunn:
500 g mel
3 dl lunkent vann
¼ ts gjær
½ ts sukker
¼ ts salt
2-3 ss olivenolje
Saus:
1 boks hakkede tomater
½ rødløk
½ chili
2 fedd hvitløk
1 ts sukker
½ dl olivenolje
1 håndfull basilikum
Smak til med salt og pepper
Topping:
Revet Ost (mix av jarlsberg, mozzarella og parmesan)
Rødløk
Kapers
Italiensk salami
Ruccola
Fremgangsmåte
Start med å sette pizzasteinen i ovnen på ca 230 grader, slik at den er gjennomvarm når du har pizzaen klar.
Bunn:
Bland alle ingrediensene til pizzabunnen i en stor bakebolle. Rør det godt sammen med en skje eller sleiv og kna/elt deigen i ca 3 min. Er den for klissete må du tilsete litt mer mel. Del den inn i 6-8 store emner, alt etter hvor store pizzaer du ønsker, og sett den til heving i ca 20-30 min.
Saus:
Finkutt rødløk, chili og hvitløk. Stek det i olivenolje til den blir myk og får en litt gylden farge. Tilsett de hakkede tomatene og la det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt pepper og sukker og ha i grovhakket basilikum.
Topping:
Når deigen er kjevlet ut smører du et tynt lag med tomatsaus, og drysser osten på toppen. Topp det hele med den ønskede toppingen din og sett den i ovnen på steinplaten i ca 4-7 min (avhengig av hvor varm ovnen er, og hvor tykk bunn du har). Stek til gylden, topp med ruccola og nyt en deilig italiensk pizza.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-