Hvit smørkrem
Smørkrem brukes til å dekorere figurkaker osv., forskjellen på smørkrem og icing er at icing stivner. Derfor brukes icing ofte til å dekorere blomster, border, bryllupskaker, osv.
Ingredienser
Ingredienser:
- 200 g margarin
- 600 g siktet melis
- 3 ts vaniljesukker
- 6 ss melk eller annen væske
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
- Pisk temperert margarin (eventuelt meierismør istedenfor margarin) og melis til det er jevnt blandet. Smøret må være temperert for å få rett konsistens.
- Tilsett væsken litt etter litt. Pisk til kremen er lett, luftig og smidig og god å jobbe med.
Oppskriften holder til ca 12 cupcakes.
Variasjoner:
Bytt gjerne melken med en væske som kokosmelk, fløte, fruktjuice, sitronsaft etc.
Farge kan også tilsettes. Tilsetter du flytende farge, må du holde igjen like mye væske som du tilsetter farge. Hvis ikke blir kremen for tynn. Bruker du geléfarge, holder kremen konsistensen bedre.
Smaksessenser kan også prøves.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Cacas.