Hjemmelagde pitabrød
Aldri mer pitabrød fra butikken! Lag dine egne – lette og luftige med en fin lomme til å fylle med masse godsaker.
Ingredienser
15 brød:
- 5 dl vann
- 25 g fersk gjær
- 11-12 dl hvetemel
- 1 ts sukker
- 1,5 ts salt
Fremgangsmåte
Denne oppskriften er laget spesielt for deg som har en Ankarsrum Asstistent på kjøkkenbenken hjemme. Har du en annen kjøkkenmaskin kan du selvsagt også bruke den.
- Monter assistenten med stålbolle, deigkniv og deigrulle.
- Varm vannet til 37°C.
- Smuldre gjæren i bollen, hell i vannet og start assistenten med deigrullen inntil kanten på lav hastighet til gjæren er oppløst.
- Tilsett sukker, salt og mel — litt av gangen. Hjelp eventuelt assistenten ved å dra armen frem og tilbake mot midten et par ganger.
- Lås armen 2-4 cm fra kanten på bollen, øk til middels hastighet og la assistenten jobbe i minst 10 minutter til du får en jevn og elastisk deig.
- Legg deigen på en lett melet overflate og del inn i 15 like store deler.
- Kjevle ut hver deigklump til et rundt brød på ca. 15 cm i diameter og 0,5 cm tykkelse.
- Legg de runde brødene mellom 2 fuktige håndklær (en over og en under). La heve i 1,5 time.
- Sett ovnen på 275°C. La ovnen stå på høyeste temperatur i ca 15 minutter før du setter inn brødene.
- Legg brødene nederst i ovnen på en stekeplate med bakepapir. Vær forsiktig så du ikke «punkterer» brødene.
- Bak i midten av ovnen i 4-6 minutter. Når brødet reiser seg, la det være i ovnen i noen sekunder før du åpner luken og vender brødet med en stekespade. Bak i ytterligere 2 minutter. Brødet skal ikke få farge, men bare bli gjennomstekt.
- La de hvile litt under et håndkle før servering.
TIPS! Server med falafel og frys de brødene som ikke spises samme dag – det er bare å varme i mikroovn før servering.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Ankarsrum