Himmelske havrekjeks med sjokoladekrem
Disse havrekjeksene er like gode til kaffen hjemme som på fjelltur. Kjeksene er knasende sprø, dekket med den nydeligste sjokoladekremen – til og med fullspekket med næring.
Ingredienser
Kjeks:
- 400 g havregryn
- 300 g meierismør
- 250 g sukrin gold (ev. brunt sukker)
- 1 egg
Sjokoladekrem:
- 150 g mørk sjokolade (minst 70 %)
- 2 ts cocosa extra virign kokosolje (kjøpes på helsekostbutikk)
- 1 ss kaffe
- havsalt til topping
Fremgangsmåte
Kjeks:
Bland det romtempererte smøret sammen med sukrin gold til det er en fin masse. Ha i havregryn og egg. Press dette utover et stekebrett med bakepapir. For å få det helt jevnt kan du legge et bakepapir over massen og kjevle ut til et jevnt lag.
Stek kjeksen på 180 grader i 25–30 minutter til den får en litt gyllen farge.
Skjær opp i passe biter med et pizzahjul mens den ennå er varm.
La kjeksene avkjøles på brettet. Det tar en stund før de blir sprø.
Sjokoladekrem:
Varm sjokolade og cocosa sammen til det akkurat smelter. Blir kremen veldig varm bør du vente litt før du smører på kjeksen. Ha i kaffe. Smør sjokoladekrem på hver kjeks. Topp gjerne med litt havsalt.
Etter sjokoladen har stivnet, legger du kjeksene i en boks med tett lokk.
Kjeksene er usedvanlig gode noen timer i kjøleskap.
Oppskrift og bilder levert av Maggi Gausel // godtnok.no