Helstekt lammelår
En klassiker!
Ingredienser
- 1 lammelår
- 60 ml olivenolje
- 10 sjalottløk delt i to
- 1 hel hvitløk delt opp i fedd
- 500 g poteter delt i to
- 1 sitron delt i båter
- Rosmarin
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Samle store og små til et ordentlig festmåltid! Mens lammet tilberedes, renner det smakfulle lammefettet og de aromatiske krydderne ned på grønnsakene, som gjør dem gylne og karamelliserte.
- Forvarm ovnen til 200 °C.
- Gni lammelåret med litt olje, salt og pepper. Legg lammelåret i en oval støpejernsgryte fra Le Creuset og stek i ovnen i 45 minutter til 1 time (avhengig av størrelse) med lokket på.
- Ta ut gryten fra ovnen og tilsett resten av ingrediensene. Tilsett rikelig med salt og pepper og sett gryten tilbake i ovnen. Skru ned varmen til 160 °C og stek i 1 til 1 og en halv time til (avhengig av størrelsen på lammelåret).
- Server rett fra ovnen.
PS! Skal du servere lammelår til fest kan du spørre i delikatessen om de kan skjære vekk knoken på den tynne enden. Da blir det litt mer delikat å servere.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.