Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Helstekt lammelår

En klassiker!


Ingredienser

  • 1 lammelår
  • 60 ml olivenolje
  • 10 sjalottløk delt i to
  • 1 hel hvitløk delt opp i fedd
  • 500 g poteter delt i to
  • 1 sitron delt i båter
  • Rosmarin
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Samle store og små til et ordentlig festmåltid! Mens lammet tilberedes, renner det smakfulle lammefettet og de aromatiske krydderne ned på grønnsakene, som gjør dem gylne og karamelliserte.

 

  1. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Gni lammelåret med  litt olje, salt og pepper. Legg lammelåret i en oval støpejernsgryte fra Le Creuset og stek i ovnen i 45 minutter til 1 time (avhengig av størrelse) med lokket på.
  3. Ta ut gryten fra ovnen og tilsett resten av ingrediensene. Tilsett rikelig med salt og pepper og sett gryten tilbake i ovnen. Skru ned varmen til 160 °C og stek i 1 til 1 og en halv time til (avhengig av størrelsen på lammelåret).
  4. Server rett fra ovnen.

 

PS! Skal du servere lammelår til fest kan du spørre i delikatessen om de kan skjære vekk knoken på den tynne enden. Da blir det litt mer delikat å servere.

 

Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.