Helstekt laks med nypotet
Ingredienser
- 1 hel laksefilet med skinn (0,8–1 kg)
- 2 sitron
- en kvast timian og rosmarin
- 1⁄2 dl olivenolje
- 1 ss maldonsalt
- 1⁄2 ss nykvernet pepper
Myntesalat:
- 1 agurk
- 1 stor rødløk
- 2 tomater
- 2 vårløk
- 1 bunt mynte
- 1⁄2 boks lettrømme
- 1⁄2 lime
- 1⁄4 sitron
- 1⁄2 kg små nypoteter
- olivenolje
- kvast dill
- maldonsalt
- nykvernet pepper
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stekeovn – sett grillen på 200 °C
- stekebrett
- aluminiumsfolie
- vannkoker – fyll opp med vann og kok opp
- middels stor gryte
- arbeidsbolle
- skål
Fremgangsmåte
Ha potetene og godt med salt i gryten med kokende vann fra vannkokeren. Bruker du store poteter, del dem litt opp.
Kutt sitron i skiver og legg utover et steke- brett dekket med aluminiumsfolie. Skrap skjellene av fiskeskinnet med en gaffel under vann eller få noen i fiskedisken til å gjøre det for deg i forkant.Legg laksefileten over sitronskivene. Grovkutt urtene og bland med olivenolje, maldonsalt og pepper. Gni over laksefileten. Sett i ovnen på øverste rille og bak til skinnet er sprøtt – og fiskekjøttet flaker seg når du trykker på kjøttet (ca. 12–15 minutter).
Kutt agurk, rødløk og tomater i terninger. Grovkutt vårløk og mynte. Bland alt i en bolle (men spar litt av alt for å drysse på toppen) med rømme og lime. Smak til med salt, pepper og sitron. Ha i en skål og dryss over litt av grønnsakene til pynt.
Ta fisken ut av ovnen.
Hell vannet av potetene og vend inn litt olivenolje, dill, maldonsalt og pepper i gryten.
Server fisken med nypoteter og rømmesalat.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Flying Culinary Circus-
www.fccircus.com