Helstekt kylling
Helstekt kylling med urter og sitron
Ingredienser
- 1 stk hel kylling (1 1/2 - 2 kg)
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss oregano
- 1 ss timian
- 1 ss persille
- Olivenolje
- 2 stk sitron
Fremgangsmåte
Skyll kyllingen godt innvendig og tørk den. Finhakk hvitløk og urter og bland sammen
med saften fra 1/2 sitron. Legg blandingen inn under skinnet på brystsiden av kyllingen.
Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen, gjerne sammen med
stilkene fra urtene. Bind bena sammen med litt hyssing.
Pensle kyllingen med olivenolje, saft fra 1/2 sitron og salt og pepper.
Legg kyllingen i en ildfast form og stek i stekeovn på 160 grader i ca. 1 time,
kanskje 10–15 minutter ekstra. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen.
Et tips er å gjøre et par snitt i den tykkeste delen av lårene. Da kutter du
ned på steketiden på lårene, slik at lår og bryst blir ferdige samtidig.
Sjekk om kyllingen er ferdigstekt, ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet.
Kjøttsaften som kommer ut, skal være klar. Du kan også bruke steketermometer.
La kyllingen hvile i 15–20 minutter før du skjærer i den. Server med risotto.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -
www.fccircus.com