Helstekt asiatisk laks
Helstekt asiatisk laks med sitrongress, chili, ingefær og salat
Ingredienser
- 1 laksefilet uten skinn (0,8–1 kg)
- 300 g ris
- 6 dl vann
- 1 chili
- 1 bit ingefær, tommelstor
- 3 fedd hvitløk
- 2 sitrongress
- 1 lime (ev. limeblader)
- 1 dl soyasaus
- 1 dl søt chilisaus
- vårløk
- koriander
Salat:
1 agurk
1 rødløk
1 pose bønnespirer (200 g)
50 g cashewnøtter
Asiatisk salatdressing:
frø fra chilien ovenfor, ev. chili flakes
2 lime
4 ss asiatisk fiskesaus
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- stekeovn – sett på 250 °C
- stekebrett
- vannkoker – fyll med vann og kok opp
- middels stor gryte med lokk
- morter/stavmikser
- rivjern
- stor arbeidsbolle
- liten arbeidsbolle
- stort fat
Fremgangsmåte
Skyll risen i kaldt vann og ha i gryten sammen med vann fra vannkokeren. Kok opp og la
småputre med lokk.
Grovkutt chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitrongress.
Knus det i morter/stavmikser til grov puré sammen med soyasaus og søt chilisaus.
Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Gni den ferske krydderpureen over fiskefileten.
Skjær lime i skiver og fordel utover fisken. Bak i ovnen på midterste rille i ca. 10 minutter til
kjøttet flaker seg.
Riv agurk på den grove siden av rivjernet og press deretter ut vannet. Kutt rødløk i tynne
skiver. Ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer og cashewnøtter.
Finhakk chili-frøene og press lime. Bland med fiskesaus i en liten bolle. Hell dressingen over
salaten.
Ta fisken ut av ovnen og legg på fat.
Ta av lokket på risen og la den dampe godt av seg.
Dryss grovhakket vårløk og koriander over fisken. Server med ris og salat.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -