Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Helstekt asiatisk laks

Helstekt asiatisk laks med sitrongress, chili, ingefær og salat


Ingredienser

  • 1 laksefilet uten skinn (0,8–1 kg)
 
  • 300 g ris
  • 6 dl vann
 
  • 1 chili
  • 1 bit ingefær, tommelstor
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 sitrongress
  • 1 lime (ev. limeblader)
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl søt chilisaus
 
  • vårløk
  • koriander


Salat:
1 agurk
1 rødløk
1 pose bønnespirer (200 g)
50 g cashewnøtter


Asiatisk salatdressing:
frø fra chilien ovenfor, ev. chili flakes
2 lime
4 ss asiatisk fiskesaus

Forberedelser

Finn frem:

  • ingredienser
  • stekeovn – sett på 250 °C
  • stekebrett
  • vannkoker – fyll med vann og kok opp
  • middels stor gryte med lokk
  • morter/stavmikser
  • rivjern
  • stor arbeidsbolle
  • liten arbeidsbolle
  • stort fat

Fremgangsmåte

Skyll risen i kaldt vann og ha i gryten sammen med vann fra vannkokeren. Kok opp og la
småputre med lokk.

 


Grovkutt chili uten frø (men ta vare på frøene til senere), ingefær, hvitløk og sitrongress.
Knus det i morter/stavmikser til grov puré sammen med soyasaus og søt chilisaus.

 


Legg fiskefileten på et smurt stekebrett. Gni den ferske krydderpureen over fiskefileten.
Skjær lime i skiver og fordel utover fisken. Bak i ovnen på midterste rille i ca. 10 minutter til
kjøttet flaker seg.

 


Riv agurk på den grove siden av rivjernet og press deretter ut vannet. Kutt rødløk i tynne
skiver. Ha alt i en stor bolle sammen med bønnespirer og cashewnøtter.

 


Finhakk chili-frøene og press lime. Bland med fiskesaus i en liten bolle. Hell dressingen over
salaten.

 


Ta fisken ut av ovnen og legg på fat.

 


Ta av lokket på risen og la den dampe godt av seg.

 


Dryss grovhakket vårløk og koriander over fisken. Server med ris og salat.

 

- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -

www.fccircus.com

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Klikk & Hent-ordren kan hentes 1 time etter bestilling i butikkens åpningstider.
Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.