Gulrotsuppe med appelsin og koriander
Ingredienser
- 4 store gulrøtter
- 1/2 flaskegresskar
- 1 potet (funker også med hvit søtpotet)
- 1 stor gul løk
- 4 fedd hvitløk
- 1 chili med eller uten frø (kommer an på hvor sterk du vil ha)
- 1 appelsin
- 1 tommelstor fersk ingefær
- finhakket korianderstilker
Fremgangsmåte
Surr løken blank med litt olje, og ha i hakket chili, hvitløk, korianderstilker og finrevet ingefær. Skrell og kutt grønnsakene og ha i gryta. Finriv skallet på en appelsin og skvis ut saften, ha i kraft og la småkoke til grønnsakene er møre (ca 30-45min)
Blend med blender eller stavmikser, server med koranderblader, gresskarkjerner og godt brød til, for eksempel verdens beste grytebrød. Nyt!
Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.