Gulrotrundstykker
Perfekt i matpakken eller som turmat!
Ingredienser
- 300g siktet hvetemel
- 400g grovt mel
- 1ts salt
- 2ts sukker (kan sløyfes)
- 3 1/2 dl vann
- 3 SS olivenolje
- 1pk tørrgjær
- 1 medium gulrot
Fremgangsmåte
Ha mel, salt, sukker og tørrgjær i en bakebolle. Spe på med lunket vann, olje og finrevet gulrot og elt i 10-15 minutter (eller til deigen er smidig og slipper bollen) i en kjøkkenmaskin. Hev deigen på et lunt sted til dobbel størrelse i ca 30-40 min.
Del deigen i 16 like emner og trill ut avlange eller runde rundstykker. Trykk de litt ned og hev med klede over i 30 min.
Stek på 220 grader i 10 minutter.
Avkjøl på rist.
PS! Deigen kan også brukes til å lage to brød. Stekes da på 220 grader i 20-25 minutter.
Oppskrift og bilder har vi fått av Line Trondrud Kjeserud.