Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Grunnoppskrift for sylting av grønnsaker

Sylting av grønnsaker er en super måte å bevare grønnsakene på – og det smaker veldig godt på burger, salat, og som tilbehør til kjøtt, fisk og vegetarretter.


Ingredienser

Du trenger:

  • En stor kjele
  • Sterile glass med lufttette lokk (kok dem i 10 minutter)
  • 2 dl sukker til 4 dl væske (eddik og vann)

Ingredienser:

  • 1 kg ferske grønnsaker
  • 5 dl eddik (7 %)
  • 5 dl vann
  • 100–150 g sukker (juster mengden sukker etter smak)
  • 2 ss salt
  • Bruk eventuelt krydder du liker (for eksempel sennepsfrø, dillfrø, pepperkorn, eller hvitløksfedd)
  • Friske urter etter smak (for eksempel dill, estragon eller timian)

Fremgangsmåte

Slik sylter du grønnsaker:

  1. Skjær grønnsakene i biter eller skiver (i størrelsen du selv foretrekker grønnsakene på tallerkenen) – og legg det til side. Tips! Agurk og squash kan du gjerne skrelle i lange strimler.
  2. Lag syltelake. Hell eddik, vann, sukker, salt og eventuelle krydder og urter i en stor kjele. Varm opp på middels varme og rør forsiktig til sukkeret og saltet er oppløst. La laken småkoke i noen minutter.
  3. Mens syltelaken koker, steriliserer du glassene ved å koke dem i ca. 10 minutter. Fyll så glassene med de kuttede grønnsakene, og press dem godt ned i glasset.
  4. Hell deretter laken over grønnsakene, til de er helt dekket. Sjekk at ingen luftlommer sniker seg inn. 
  5. Sett på lokkene mens syltelaken og grønnsakene fortsatt er varme. Dette lager et vakuum som gir grønnsakene bedre holdbarhet.
  6. La glassene avkjøles til romtemperatur før du setter dem i kjøleskapet (eller i en kald kjeller). De kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.

Gi de syltede grønnsakene et par dager på å godgjøre seg, så er det bare å hive innpå!

Har du også lyst på en enklere oppskrift? Prøv denne oppskriften til sylting av rødløk. Ferdig på 1-2-3!

1-2-3 lake til sylting av rødløk:

  • 1 dl eddik (7 %)
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Bland alt i en gryte, og kok opp til sukkeret er oppløst. Hell over finskåret rødløk i et glass. Du kan tilsette pepperkorn, dill, laurbærblad, sennepskorn og andre krydder etter smak – eller bare holde deg til rødløk. Sett på lokket mens blandingen fortsatt er varm. Neste dag: Fiks ferdig syltet løk til å nyte.

Oppskrifter har vi fått fra Ellen Tjørnhom Bøe.

Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.