Grove ostehorn
Nystekte, grove horn er fristende enten det er til frokost, lunsj eller kvelds.
Ingredienser
- 750 g siktet hvetemel
- 250 g sammalt hvetemel
- 1 pakke tørrgjær
- 2 ss sukker
- 1 ts salt
- 60 g smør
- 3 dl melk
- 3 dl vann
- 4 dl revet ost
Fremgangsmåte
Ha alt det tørre i en bolle, smelt smør og bland i melk. Spe i mens kjøkkenmaskinen jobber og la deigen elte i 15 min eller til den slipper bollen. Hev på et lunt sted en times tid eller til dobbel størrelse.
Del deigen i 4 deler, kjevl ut en stor sirkel og bruk et pizzahjul til å dele den i 8 like trekanter. Legg ost ut i kanten og rull sammen fra yttersiden til midten og legg på et stekebrett. Hev en halvtimes tid på et lunt sted.
Pensle de med egg og strø på sesamfrø eller valmuefrø. Stek 200 grader i 15 minutter (sjekk de etter 10 minutter) avkjøl på rist. Kan fryses.
Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud