Grønne matvafler med syltet rødløk
Sunne, gode vafler hvor spinaten gir vaflene en deilig farge.
Ingredienser
- 100 g spinat
- 1/2 brokkoli
- 2 dl vann
- 2,5 dl kikertmel
- 1 ts salt
Ingredienser syltet rødløk:
- 3 store rødløk, skiver
- 1 dl eplesidereddik
- 1 dl vann
- 1 appelsin, juice og fint revet skall
- 1 ts flaksalt
- 5 hele pepperkorn
- 1 ss sukker
- Litt frisk timian
Tilbehør:
- Ruccolasalat
- Avokado i skiver
- Syltet løk
Fremgangsmåte
- Legg alle ingrediensene til syltet rødløk i en bolle og la dem trekke mens vaflene tilberedes.
- Legg spinat og brokkoli i en foodprosessor eller blender og finhakk.
- Hell over i en bolle og rør sammen alle ingrediensene til røren.
- Still inn vaffeljernet på stekenivå 4 og vent til lampen lyser grønt.
- Legg ca 1,5 dl røre på platen, lukk lokket og la vaflene steke til lampen lyser grønt for andre gang.
- Gjenta til det ikke er mer røre igjen.
Server vaflene kalde eller varme med ruccola, avokado og syltet rødløk.
Oppskrift og bilder har vi fått fra OBH Nordica.