Grillspyd
Grillspyd med nakkekotelett og ananas
Ingredienser
- 2 nakkekoteletter
- 1 ananas
- 1 dl søt chilisaus
Vannmelonsalat:
- ¼ vannmelon
- 250 g gule cherrytomater
- 1 rødløk
- ½ potte mynte
- 150 g sukkererter
- ruccola
Dressing:
- ½ dl hvitvinseddik
- 4 ss XV olivenolje
- 2 ss honning
- 1 kurv friske bringebær
Forberedelser
Finn frem:
- Ingredienser
- Grill/ovn med grillelement – sett på høy varme 8/10
- Stor salatbolle
- 8 satayspyd – legg i vann i 5 min.
- Liten arbeidsbolle
Fremgangsmåte
Grillspyd:
Kutt kotelettene i strimler og del ananasen i store terninger.
Tre kjøttet og ananasen på spydene og vend dem i søt chilisaus, litt olje og salt.
Grill på middels høy varme. Pass på så de ikke svir seg, men bare blir karamelliserte utenpå.
Vannmelonsalat:
Kutt cherrytomater i to og vannmelon i terninger.
Finkutt rødløk, grovkutt mynteblader og strimle sukkererter.
Bland alt i en stor salatbolle sammen med ruccola.
Dressing:
Bland eddik, olivenolje og honning i en liten arbeidsbolle.
Ha bringebær over i bollen og knus lett med en gaffel.
Dryss over salaten.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -