Grillet røye med sommersalat
Ingredienser
- 4 røyer (ev. makrell, ørret el. laks)
- 2 sitron
- olivenolje
- 1 stangselleri
- 1 agurk
- 2 grønne epler
- 1 pose reddik
- 2 store søtpoteter
- 1 pastinakk
- 2 løk
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- grill eller grillpanne – sett på høy varme
- stekeovn – sett på 250°C
- stekebrett
- mandolin/food processor m. skivedeler
- fjøl
- lite fat
Fremgangsmåte
Ta ut gjellene og innmaten av fisken, og skyll godt. Gni inn fisken og innsiden av buken med olivenolje, salt og pepper. Legg på grillen med en sitron delt i to – til de får god farge på begge sider. Trekk så fisken og sitronen til side på lav varme og la dette trekke.
Skrell og kutt stangselleri i terninger. Legg rett på fjøla med revet agurk, tynne skiver av reddik og epler. Krydre salaten med maldon- salt og nykvernet pepper.
Ta søtpotet, løk og pastinakk ut av ovnen. Klem den ene grillede sitronen over, bland og ha på et lite fat.
Ved servering klemmes den andre grillede sitronen over salaten sammen med litt oliven- olje. Server.