Grillet kylling
Grillet kylling med klementinsalat
Ingredienser
- 1 grillet kylling
Klementinsalat:
- 8 klementiner
- 1 agurk
- 1 løk
- fersk mynte og koriander (ev. basilikum)
- 1 hjertesalat
- 4 tortillalefser el. nanbrød
Hoisindipp:
- 2 dl hoisinsaus
- 4 ss soyasaus
- 4 ss honning
- 2 ss sesamolje
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- 2 stekepanner
- tallerken
- stort fat
- små skåler
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til dippen i en skål.
Skrell og kutt klementiner, agurk og løk i tynne skiver. Ha utover et fat. Behold urtene
nesten hele – og legg over.
Riv opp kjøttet og skinnet fra den grillede kyllingen. Stek på høy varme i litt matolje til
det blir litt sprøtt. Vend inn halvparten av dippen i kjøttet.
Stek tortillalefsene på begge sider i godt med matolje, på høy varme i en stekepanne. Krydre
med maldonsalt og pepper. Legg over på en tallerken.
Legg kyllingen på fatet sammen med klementin og agurk. Server lefsene og resten
av garnityret i skåler ved siden av.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -