Gresskarsuppe
Deilig og varmende!
Ingredienser
- 600 g gresskar (samme hvilken type)
- 2 søtpoteter
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss raspet ingefær
- 1 rød chilli
- 2 dl matfløte
- 10 dl kyllingbuljong
- 2 ss olje
- Lime
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Ha litt olje i en kjele, surr finhakket løk, hvitløk, ingefær og chilli til det er mykt og blankt. Tilsett gresskar og søtpotetene og stek de kjapt.
Hell over kyllingbuljongen og la koke til grønnsakene er møre.
Kjør det hele til en jevn masse med stavmikser eller i en blender. Tilsett fløte og kok opp.
Server med frisk koriander og gresskarkjerner på toppen.
Tips; del opp noen brødkiver, hell over litt olje og hvitløkssalt og stek i ovnen i 200gr varmluft i ca 5 min. Vips, så har du hjemmelagede krutonger til suppen.