Gnocchi med basilikumsaus
Gnocchi med basilikumsaus, blomkål, hvitløk og pinjekjerner
Ingredienser
- 400 g gnocchi
Basilikumsaus:
- 1 potte basilikum
- 2 fedd hvitløk
- 50 g parmesan
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ts honning
- 1 ss dijonsennep
- ½ dl matolje
- 1 blomkål
- 50 g pinjekjerner
- litt matolje
- 50 g smør
Salat rett på fjøla:
- 1 bifftomat
- stilk fra en blomkål
- 2 gulrøtter
- 1 avokado
- 1 pakke ruccula
- søt balsamico-sirup (ferdig eller lag selv,
- oppskrift s. 179)
- olivenolje
- parmesan til topping
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- middels stor gryte – ha i vann og salt, sett på full guffe
- stor stekepanne – sett på middels høy varme
- stavmikser
- liten høy arbeidsbolle
- dørslag/sil
- rivjern
- fjøl
Fremgangsmåte
Ha matolje i stekepannen. Kutt av stilken på blomkålen for bruk i salaten. Grovhakk resten
av blomkålhodet. Ha blomkålen i den varme pannen sammen med oljen. Stek så den blir
brunet godt, skru ned varmen og ha i smør og pinjekjerner. Fres litt videre.
Fyll arbeidsbollen med basilikum, hvitløk, revet parmesan, rødvinseddik, honning, dijonsennep
og oljen. Kjør til grov saus med stavmikser.
Ha gnocchi i det kokende vannet i kjelen og kok til de flyter opp. Hell deretter gnocchiene
over i et dørslag. Bland dem så med den stekte blomkålen og la de surre litt videre i
pannen.
Sett et rivjern på en fjøl og riv skrelt gulrot og blomkålstilk
rett på fjøla. Kutt en tomat i båter, en avokado i skiver, legg på fjøla og dryss over
ruccula. Bland sammen litt og ha på olivenolje, balsamico-sirup, salt og pepper.
Bland basilikumsausen sammen med gnocchi og blomkål. Server rett fra pannen
med litt revet parmesan over. Sett fjøla med grønnsaker rett på bordet.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -