Glutenfrie vårruller
Disse deilige vårrullene må du prøve!
Ingredienser
- Rispapir
- 400 g kyllingkjøttdeig
- 2 gulrøtter
- 2 stilker vårrløk
- 100 g tørre vermenchelli nudler
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss finhakket bladpersille eller koriander
- 1 tommelstor ingefær
- 3 ss tamari (glutenfri soyasaus) eller coconut amio
- 1/4 buljong terning blandet i 3ss vann
- 1/4 rød paprika
Fremgangsmåte
Stek kjøttdeigen og legg nudlene i bløt. Riv gulrøtter grovt, riv hvitløk og ingefær fint og finhakk vårløk og paprika. Bland grønnsakene og nudlene (når de er myke) i kjøttdeigen og tilsett resten. La væsken koke inn og la det putre litt
Legg et rent kjøkkenhåndkle på benken og Finn frem en stor bolle og fyll med lunkent vann. Dypp et rispapir oppi og hold i 10 sekunder. Legg det på kjøkkenpapir og legg i fyll litt nedenfor midten. Brett rispapiret over og inn på hver av sidene og rull sammen. Legg på et stekebrett
Stekes på 200 grader varmluft i 15-20 minutter. Eventuelt vend på de når halve tiden har gått. Spises med en gang mens de er sprø, med chilisaus, fersk mango, agurk og avokado.
Oppskriften har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud