Glasert skinke stek
Glasert skinkestek med nellikspiker og appelsin.
Ingredienser
Glaze:
- 1 ss søt sennep
- 2 ss flytende honning
- 1 dl rødvinseddik
- 1/2 appelsin (kun saften)
- 1 ss brunt sukker
- 2 ss dijonsennep
- 2 dl portvin eller madeira
Stek:
- 2 kg skinkestek
- 1/2 ts salt
- 25 nellikspikre
- 1 løk
- 1 gulrot
- 2 lauvbærblader
- 1/2 appelsin
- 1 ts hel pepper
- 1 kanelstang
Sjy:
- 120 g smør
- ½ sitron
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
Tilbehør:
- 1 kg potet
- 600 gram rosenkål
Fremgangsmåte
Glaze:
Bland alle ingrediensene sammen.
Stek:
Skjær svoren av skinkesteken men la fettet være igjen. Krydder den godt med salt og pepper. Kutt fettet i 1 cm ruter, gni inn salt og sett en nellikspiker i hver rute.
Ha skinkesteken i en ildfast form. Legg løk, gulrot, laurbærblad, appelsin, pepper og kanelstang rundt steken. Hell over Sennep- og honningglaze.
Dekk til steken med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 150 °C til en kjernetemperatur på 72-76 °C, ca. 2, ½ time.
La steken stå uten lokk den siste ½ timen og øs over stekesjyen jevnlig.
Kok poteter møre, ca.30 minutter.
Sjy:
La steken hvile i 20 minutter før servering mens du lager stekesjyen og koker rosenkål.
Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Ta av fettet som legger seg på toppen med en øse og kok ned sjyen ca. 1/3 eller til god smak.
Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitron.
Øs sjyen litt over steken og server resten ved siden av som saus.
Kok rosenkål i 3-4 minutter og server til skinkesteken sammen med poteter og grønnsaker.
- Oppskriften er hentet fra TINE -