Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Glasert skinke stek

Glasert skinkestek med nellikspiker og appelsin.


Ingredienser

Glaze:

  • 1 ss søt sennep
  • 2 ss flytende honning
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1/2 appelsin (kun saften)
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 dl portvin eller madeira

Stek:

  • 2 kg skinkestek
  • 1/2 ts salt
  • 25 nellikspikre
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 2 lauvbærblader
  • 1/2 appelsin
  • 1 ts hel pepper
  • 1 kanelstang

Sjy:

  • 120 g smør
  • ½ sitron
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Tilbehør:

  • 1 kg potet
  • 600 gram rosenkål

Fremgangsmåte

Glaze:

Bland alle ingrediensene sammen.

Stek:

Skjær svoren av skinkesteken men la fettet være igjen. Krydder den godt med salt og pepper. Kutt fettet i 1 cm ruter, gni inn salt og sett en nellikspiker i hver rute.

Ha skinkesteken i en ildfast form. Legg løk, gulrot, laurbærblad, appelsin, pepper og kanelstang rundt steken. Hell over Sennep- og honningglaze.

Dekk til steken med lokk eller aluminiumsfolie og stek på 150 °C til en kjernetemperatur på 72-76 °C, ca. 2, ½ time.

La steken stå uten lokk den siste ½ timen og øs over stekesjyen jevnlig.

Kok poteter møre, ca.30 minutter.

Sjy:

La steken hvile i 20 minutter før servering mens du lager stekesjyen og koker rosenkål.

Sil stekesjyen som er i formen over i en kjele. Ta av fettet som legger seg på toppen med en øse og kok ned sjyen ca. 1/3 eller til god smak.

Kutt smør i terninger og visp det inn i sjyen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitron.

Øs sjyen litt over steken og server resten ved siden av som saus.

Kok rosenkål i 3-4 minutter og server til skinkesteken sammen med poteter og grønnsaker.

- Oppskriften er hentet fra TINE -

 

 

Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.