Frokostfavoritt: Grov granola
Start dagen med grov, hjemmelaget granola, så har du litt «å gå på». Sunt og utrolig godt!
Ingredienser
- 50 g smør
- 50 g honning
- 1 dl mandler
- 1 dl hasselnøtter
- 3 dl store havregryn
- 3 dl rugflak
- 3 dl speltflak
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Smelt smøret på en liten stekepanne og tilsett honning.
Hakk nøtter og mandler grovt og bland dem i en skål med havregryn, rug- og speltflak.
Bland inn honningsmøret i nøtte- og kornblandingen. Fordel blandingen jevnt utover på de bakepapirkledde bakebrettent og stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Rør i blandingen og stek videre i ca. 10 minutter. Skru av varmen og la granolaen tørke i ovnen med halvåpen ovndør. Granolaen er ferdig når den er jevnt gyllen og «tørr».
La granolaen avkjøles helt på bakebrettet før du heller den over i en tett boks/glass.
Nyt granolaen sammen med litt melk, Skyr eller yoghurt etter smak, og topp gjerne det hele med friske/tørket frukt eller bær.
Granolaen er holdbar i 6-8 uker dersom den oppbevares tett og tørt.
God frokost!
Oppskrift og bilder har vi fått fra OXO.