Frisk taco-salat
Frisk taco-salat med thai-kongereker, pomelo, peanøtter og kokos
Ingredienser
- 12 blader betel leaves (hjertesalat eller annen salat)
- 12 kongereker
- 1 1/2 dl thai glace
- 1/2 dl palmesukker (eller sukker)
- 1/2 dl ristet kokos
- 1/2 dl grovhakkede peanøtter
- 1 finhakket lime med skall
- 1 pomelo i terninger
- 1 rød grovhakket chili
- 1 bit grochakket ingefær
- 2 fedd grovhakket hvitløk
Fremgangsmåte
Pill bladene og legg dem 10 min i vann med isbiter, slik at de blir skikkelig sprø. Rist vannet godt av etterpa°.
Kok opp thai glaze med grovhakket palmesuk- ker til det er oppløst, og tilsett ristet kokos. Kutt hver reke i tre og stek dem i en panne med litt matolje. Tilsett thai glaze og smak til med salt og pepper.
Legg rekene pa° bladene og dryss pa° med resten av ingrediensene. Du kan ogsa° servere alt i ska°ler, slik at gjestene selv kan forsyne seg.