Frisk rabarbralimonade
...med lime og ingefær
Ingredienser
- 1 kg rabarbra
- 400 g sukker
- 2 liter vann
- 3 lime
- Ca 25 g ingefær
Fremgangsmåte
Sommeren er her og det betyr rabarbrasesong! Rabarbra er en syrlig sommergrønnsak som kan brukes i alt fra salater til desserter – og selvfølgelig i limonade. Den norske rabarbrasesongen er fra juni til september, men det sies at den bør plukkes og spises før Sankthans, siden de første stilkene er de aller beste. Her er en deilig oppskrift på en frisk limonade som kan nytes på varme sommerdager.
Slik gjør du:
Vask og skyll rabarbraen (bruk kun stilken), kutt den i biter og legg rabarbrabitene i en kjele sammen med sukker og vann. Skrell ingefæren og del den i tynne skiver, limen kan også skjæres i skiver - alt legges i vannet. Kok opp blandingen og la det koke i 3-4 minutter. Skru av varmen og avkjøl i kjelen. Før servering siler du blandingen, helles i glass med isbiter – pynt gjerne med limebåter eller litt mynte.
Oppskriften har vi fått av Rosendahl.