Fredagstaco
Gjør tacoen til en fargefest og smaksbombe!
Ingredienser
- 500 gr kjøttdeig
- ½ løk. finhakket
- 3-4 ts tacokrydder
Tomatsalsa:
- 4 tomater
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 liten bunt koriander
- ¼ rødløk, finhakket
- 1 ss olivenolje chili
- Salt og pepper
- Saften av ¼ lime
Guacamole:
- 2 modne avokado
- 4 ts guacamolekrydder
Meksikansk ris:
- 3 dl basmati ris
- 7 dl vann
- ½ ts flaksalt
- 1 liten bunt koriander
- Lime
Fremgangsmåte
Stek kjøttdeigen i olivenolje chili og bland i løk mot slutten av steketiden. Dryss over tacokrydderet og tilsett litt vann. Bland sammen og la surre på svak varme.
Tomatsalsa:
Finhakk hvitløk og rødløk. Del tomatene i små terninger og la de renne av seg i en sil. Grovhakk koriander og bland sammen alle ingrediensene. Tilsett olivenolje chili og litt lime. Smak til med salt og pepper.
Guacamole:
Del avokadoene og skrap ut kjøttet. Bland avokadoen godt sammen med guacamolekrydder (smak til).
Meksikansk ris:
Kok opp vann. Tilsett ris, salt, og rør om. Dekk til og la det småkoke over svak varme til alt vannet er absorbert (ca. 20 minutter). Ha i hakket koriander og revet limeskall. Ha tacofyllet i lune tacoskjell/lefser og tilsett tilbehør etter smak.
Tips: Bytt gjerne ut kjøttdeigen med f.eks strimlet kylling eller biffkjøtt.
Oppskriften har vi fått fra Cemo.