Franske makroner
Lag deilige makroner – du trenger bare egg, melis og mandler!
Ingredienser
- 240 g melis
- 140 g finmalte skåldede mandler
- 3 eggehviter
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 140 °C.
- Mal de skåldede mandlene så fint som mulig i en mandelkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.
- Stivpisk eggehvitene.
- Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du ønsker.
- Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et stekebrett med bakepapir. Du kan også bruke makronmatte i silikon. La det være 3 cm avstand mellom dem.
- La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.
- De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. Sett et stekebrett under stekebrettet med makronene for å unngå at de blir brent. Ovnsdøren skal stå på gløtt, en tresleiv fungerer fint som sperre.
- La makronene hvile på en rist etter steking.
- Fyll med smørkrem med ønsket smak og farge.
- For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.
Oppskriften har vi fått fra Cacas.