Forloren hare
Forloren hare med stuede erter og gulrøtter
Ingredienser
- 500g kjøttdeig
- 500g kjøttdeig av svin
- 150g bacon i skiver
- 2 stk hvitløk
- 1 løk
- 2 dl helmelk
- 2 stk egg
Fremgangsmåte
Bland kjøttdeigene med 2 ss hvetemel til en glatt masse. Tilsett sa° egg, melk, salt og pepper og bland alt godt sammen. Prøvestek gjerne en minikjøttkake for a° se om den er godt nok krydret, juster eventuelt med salt og pepper.
Form kjøttdeigblandingen til en stor, lang loff, og kle den med baconskivene. Ha den i en ildfast form. Ha 2 dl vann, løken delt i ba°ter og hvitløken delt i 4 i formen, og sett den i ovnen pa° 180 grader i ca. 30–40 minutter.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 10–15 minutter før du begynner a° skjære i det.
Server med stuede erter og gulrøt- ter (se side 130), stekesjy og kokte poteter.