Fløyelsmyk Karamellpudding
En sikker vinner etter julemiddagen
Ingredienser
- 120 g sukker
- 2 dl kremfløte
- 4 dl helmelk
- 4 stk egg
- 1 stk vaniljestang
Fremgangsmåte
- Fyll en langpanne med 1/3 vann og sett den midt i ovnen. Forvarm stekeovnen til 120 grader.
- Smelt 70 g sukker i en stekepanne på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det begynner å smelte, ellers kan det krystallisere seg og bli harde klumper. Skru opp til middels varme og rør rundt til karamellen får en mørkebrun farge. Ha gjerne et par dråper sitronsaft i karamellen, for å unngå at det svir seg så lett. Hell karamellen over i en avlang brødform.
- Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene med en kniv. Tilsett både stang og frø i en kjele med melk og fløte. Kok opp mens du rører om og la det så avkjøle seg.
- Pisk eggene sammen med resten av sukkeret, og bland dette inn i fløtemelken.
- Fyll røren i formen og stek puddingen i 1 ½ -2 timer. Avkjøl før du velter puddingen ut av formen og over på et rektangulært serveringsfat med kant. Pynt med nypisket krem, friske bjørnebær og et par blader sitronmelisse – og nyt denne deilige desserten med godt selskap!
Tips! Lag gjerne karamellpuddingen én dag i forveien, for et ekstra smakfullt resultat.
-Oppskrift og bilde har vi fått fra Rosendahl-