Fiskekaker i tomatsaus
Fiskekaker i tomatsaus med tørket sopp, oliven og squash
Ingredienser
- 8 fiskekaker (ferdiglagd el. selvlagd, se s. 179)
- 30 g tørket sopp (helst steinsopp)
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss sriracha eller annen sterk chilisaus
- 2 bokser knuste tomater (ca. 600 g)
- 50 g sorte oliven
- 1 bunt basilikum
Squashsalat:
- 1 gul squash
- 1 grønn squash
- 2 chili
- 1 potte mynte
- ½ dl olivenolje
- 1 sitron
- parmesan
- olivenolje
Forberedelser
Finn frem:
- ingredienser
- kaffekopp – ha i tørket sopp og glovarmt vann fra springen
- food processor med rivjern/rivjern
- bred stor gryte – sett på middels varme
- stor stekepanne – sett på middels varme
- salatbolle
- fat
Fremgangsmåte
Hell av vannet på soppen, som har stått 2 minutter i varmt vann. Finkutt.
Finhakk hvitløk og bland med sopp, sriracha, bokstomater, oliven du knuser lett i hånden,
grovhakket basilikum (spar noen hele blader til pynt). Sett alt på kok i den brede, store
gryten. Reduser til det tykner. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Stek fiskekakene med litt olje i stekepannen i ca. 2 ½ minutter på hver side.
Riv squash på rivjern. Press ut litt av vannet med hendene og ha i en salatbolle. Bland med
finhakket chili (uten frø), grovhakket mynte, olivenolje og sitron. Smak til med salt og
pepper.
Smak til sausen og hell over på et fat.
Legg fiskekakene i sausen på fatet. Dryss på litt parmesan, olivenolje og noen basilikumblader.
Server med squashsalat.
- Oppskrift og bilde har vi fått fra The Flying Culinary Circus -