Hjemmelaget burger med coleslaw og bakt potet
Garantert en favoritt!
Ingredienser
Burger:
- 800g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss persille
- 2 fedd hvitløk
- 1\2 finhakket løk
Coleslaw
- 3 stk gulrøtter
- ¼ stk hodekål
- 1 dl majones
- 1 dl rømme
- 2 ts sennep
- 1 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts nykvernet pepper
- 4-8 poteter
- burgerbrød
Fremgangsmåte
Burger:
Bland sammen ingrediensene forsiktig inn i kjøttdeigen. La hvile litt så småkene får satt seg.
Del deigen i 4 og press emnene flate til burgere. Jo tynnere burger, jo kortere tid tar den å steke.
Grill burgerne på grill, grillpanne eller bare vanlig stekepanne.
Coleslaw:
Kutt opp grønnsakene i strimler ved hjelp av en mandolin eller julienneskjærer.
Bland sammen dressingen.
Vend grønnsakene i dressingen, og la coleslawen trekke før servering – minst en time eller to, og gjerne over natten.
Bakt potet:
Lager du på grillen eller i stekeovnen må du beregne god tid, ca en time. Dersom du vil spare tid så bruker du Potetbakeren, da bare putter du poteten i posen, posen i mikrobølgeovnen i 4 min, og vips så har du bakt potet.
Nyt!