Fastelavnsboller med bringebærkrem
Smaker like godt som de ser ut!
Ingredienser
Boller:
- 50 g fersk gjær
- 3,5 dl melk (romtemperert)
- 500 g hvetemel (kan justeres etter deigens konsistens)
- 100 g sukker
- 100 g smør (romtemperert, i terninger)
- ½ - 1 ts kardemomme
- ½ ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 egg til pensling
Krem:
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- Hjemmelaget bringebærsyltetøy eller bringebærsyltetøy fra butikk
Fremgangsmåte
Dette er en herlig dessert som smaker like godt som den ser ut! Den friske bringebærsmaken er virkelig prikken over i’en til de søte bollene.
Fremgangsmåte fastelavnsboller
Ha alle ingrediensene til bollene i bakebollen, med unntak av smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin på rolig tempo i ca 15 minutter. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn i deigen (ca 10 min). Kle bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time. Del deigen i 14-16 like biter og trill boller. La de heve under plast i 30 nye minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 200 grader i 10 minutter.
Fremgangsmåte krem
Pisk kremfløte til en luftig krem. Like før servering vender du forsiktig inn bringebærsyltetøy (4-5 ss) i kremen – ikke bland for mye. Tips: Bruk litt sitronsaft i kremen for en syrlig smak. Del bollene i to og fyll med krem. Dryss melis over bollene til slutt, og server gjerne med friske bringebær ved siden av.
Oppskriften har vi fått fra Rosendahl.