Fastelavnsboller med blåbærkrem
Luftige fastelavnsboller med deilig blåbærkrem!
Ingredienser
Fastelavnsboller:
- 50 g fersk gjær
- 3,5 dl melk (romtemperert)
- 500 g hvetemel (kan justeres etter deigens konsistens)
- 100 g sukker
- 100 g smør (romtemperert, i terninger)
- ½ - 1 ts kardemomme
- ½ ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1 egg til pensling
Krem:
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- Hjemmelaget blåbærsyltetøy eller blåbærsyltetøy fra butikk
Til servering:
- Dryss med melis og ferske blåbær
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene til bollene i bakebollen, med unntak av smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin på rolig tempo i ca 15 minutter. Tilsett smøret og elt til smøret er godt blandet inn i deigen (ca 10 min). Kle bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca 1 time. Del deigen i 14-16 like biter og trill boller. La de heve under plast i 30 nye minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek på 200 grader i 10 minutter.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem. Like før servering vender du forsiktig inn blåbærsyltetøyet (4-5 ss) i kremen – ikke bland for mye. Del bollene i to og fyll med krem. Dryss melis over bollene til slutt, og server gjerne med noen friske blåbær ved siden av.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Rosendahl. På bildene ser du Rhombe-tallerken fra Lyngby Porcelæn-