Fastelavensboller
Kos deg med boller med krem på fastelaven!
Ingredienser
- ca 24 boller
- 6 dl melk
- 150 g smør
- 1 pk gjær
- 11⁄2 dl sukker
- 2 ts malt kardemomme
- 1 kg hvetemel
- 1 stk sammenvispet egg til pensling
Krem:
- 1 dl melis, til dryss
- 0,5l kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss sukker
Fremgangsmåte
- Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
- Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
- Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
- Del deigen i 24 like store deler. Trill runde boller.
- Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
- Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6–10 minutter. Avkjøl bollene på rist.
- Krem: Pisk krem, vaniljesukker og sukker til krem. Ha i sprøytepose eller bruk en skje, slikkepott og lignende.
- Del bollene i 2, legg i krem og legg lett på ”lokket”. Dryss på med melis – bruk en tesil eler liten sikt hvis du har.