Fårikål
Invitér på fårikål med årets ferske lammekjøtt!
Ingredienser
- 2 kg hodekål
- 2 kg lammekjøtt
- Pepperkorn
- Hvetemel
Fremgangsmåte
Har du forsøkt og lage nasjonalretten fårikål i en støpejernsgryte?
Støpejernet tåler høye temperaturer og konstant varme, hvilket gjør den ideell for tilberedning av mørt lammekjøtt og silkebløtt kål.
Retten passer perfekt til de kalde månedene, hvor man behøver noe å varme seg på. Serveres den med poteter til, smaker den ekstra godt.
- I en stor gryte, legg lagvis hodekål i båter og kjøtt
- Ha litt hvetemel, salt og pepperkorn mellom hvert lag.
- Hell over vann, slik at øverste lag dekkes
- Kok opp og fjern skum
- La fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt i 1,5-2 time
- Serveres gjerne med litt persille og kokte poteter
PS! Du kan også langtidsskoke fårikål i en kjele i ovnen. Varm opp ovnen til 250 grader. Sett gryta inn og skru ned varmen til 100 grader. Retten er klar til servering etter 6 timer.
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset i samarbeid med Matkanalen.