Familiens smaksfest
Her snakker vi hæla i taket-fest for smaksløkene. Chili, paprika og urter spiller opp til dans sammen med både kylling og søtpotet.
Ingredienser
- 1 liten gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1–2 ts chilipulver
- 1 ts paprikapulver
- Fersk basilikum og koriander (3–4 ss av hver)
- 2 ss rapsolje
- 1 ts salt og 1/2 ts pepper
- 1 gul paprika
- 1–2 ss Crème Fraîche
- 1 pk ferdigkokte kidneybønner
- 1 stor søtpotet
- 400 g kyllingfilet, ev. kyllingkjøttdeig
- Ost til topping
Fremgangsmåte
Og nei, den er ikke for sterk for barna. Den gratinerte kyllingforma blir fort en stor favoritt hos hele familien.
Visste du forresten at søtpotet er en av de aller mest næringsrike grønnsakene? Kyllingformen er proppfull av proteiner og vitaminer – og fyller barna opp med næringen de trenger.
Finner du noe i oppskriften som du vet barna ikke liker? Dropp ingrediensen, og eventuelt erstatt med et eller annet annet fra liker-lista. Bruk oppskriften som base – og trekk fra og legg til etter smak og behag.
Slik gjør du:
Skrell søtpoteten og skjær den opp i tynne skiver. Legg dem på et bakepapir på et bakebrett og strø over litt havsalt. Bak skivene i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
Mens søtpoteten steker, finhakker du løk, hvitløk, basilikum og koriander. Rør dette sammen med paprikakrydder, chilikrydder, rapsolje, salt og pepper. Skjær opp kyllingen i strimler og bland godt sammen med kryddermiksen. Stek kjøttet på middels sterk varme i noen minutter. Tilsett Crème Fraîche og rør godt om.
Skjær paprikaen i skiver og legg den sammen med kylling, bønner og søtpotet lagvis i en ildfast form. Topp med hvitost.
Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 15 minutter. Gjerne topp med krydder etter smak. Har du aioli eller kryddermajones i kjøleskapet, smaker det kjempegodt sammen med kyllingformen.
Tips! Erstatt halvparten av søtpotetene med nachochips for en mer crunchy variant.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Maggi Gausel // godtnok.no