Eplepai med Crème Fraîche
Denne eplepaien MÅ bare prøves. Søt pai som serveres med kald Crème Fraîche – en deilig smak av søtt og krydder.
Ingredienser
Paideig:
- 200 gram hvetemel
- 150 gram sukker
- 150 gram smør
- 1 egg
- 1 1/2 tsk. bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 1/2 ts kardemomme
- En liten håndfull havregryn
Remonce (kanelfyll):
- 100 gram mykt smør
- 100 gram sukker
- 2-3 store epler
- Litt kanelsukker til å drysse med (blanding av sukker og kanel)
- Creme fraiche
Fremgangsmåte
- Start med å sette ovnen på 180 grader varmluft.
- Pisk sukker og smør sammen i en bolle, inntil den er luftig. Tilsett deretter egget, og pisk det sammen i blandingen.
- Tilsett resten av de tørre ingrediensene , og rør det sammen til en klumpfri deig.
- Smør en paiform og ha i deigen. La den gjerne komme litt opp i kanten på formen, så den får litt høyde. Stek paien på nederste brett i ovnen i 12-14 minutter.
- I mellomtiden: skyll eplene og skjær dem i båter. Bland smør og sukker sammen.
- Når paien tas ut av ovnen, la den avkjøles i 5 minutter.
- Ha på remoncen, og tilslutt epleskivene i et ønsket mønster og dryss med kanelsukker.
- Stek paien i ytterligere 30- 35 minutter på samme temperatur.
- Server med kald creme fraiche.
Bon appétit!
Oppskrift og bilder har vi fått fra Pillivuyt.