Eplekake til hverdags
En enkel variant av eplekake som du lager på 10 minutt!
Ingredienser
- 4 ss sukker
- 4 havrekjeks
- 2 ss hasselnøtter (ev. andre nøtter)
- 2 røde epler
- Kaneldryss
- 1 boks vaniljekesam, ev. Cottage cheese el. yoghurt
Fremgangsmåte
Finn frem:
- Ingredienser
- Stekepanne – sett på høy varme
- Bakepapir
- Fat
Ha sukkeret i stekepannen og la det bli karamell.
Knus kjeksen lett med hendene over karamellen og ha i grovhakkede nøtter.
Rør rundt slik at karamellen får lagt seg som et lag rundt.
Ha alt over på et bakepapir.
Skrell og kutt eplene i tynne båter eller skiver – og legg utover på et fat.
Dryss på kanel, vaniljekesam og nøtte- og kjeksblandingen på toppen.
Skal du legge kaken i glass, kan du fortsette med alt i samme rekkefølge, lagvis.
Server
Stek eplene i denne desserten med masse rosmarin, litt smør og sukker – for en ny variant.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -