Eplekake i støpejernspanne
Knallgod eplekake med sprø bunn!
Ingredienser
- 100 g lyst rørsukker
- 100 g mykt smør
- 2 egg
- 100 g råmarsipan
- 150 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 epler (rives i røren)
- 2–3 epler til toppen
Fremgangsmåte
Har du noen epler til overs så prøv deg på denne eplekaken som skal stekes støpejernspanne. Smaker fortreffelig varm eller kald sammen med iskrem eller Créme Fraîche.
- Pisk sukker og smør luftig
- Tilsett eggene ett av gangen og rør grundig mellom hvert egg
- Riv marsipanen og vend den inn i blandingen
- Sikt hvetemel og bakepulver så det ikke klumper seg, og vend det inn i røren
- Riv to epler med skallet på og vend alle ingrediensene sammen
- Hell deigen i en tykkbunnet panne som er smurt med smør
- Skjær 2–3 epler i små skiver og anrett på toppen av kaken
- Stek eplekaken ved 175 grader i ca. 35–40 minutter. Kaken må være ferdigstekt i midten før den tas ut
- La kaken avkjøles før den tas ut av stekepannen
Oppskriften har vi fått fra Le Creuset