Enkelt og digg med lompepizza
Skjær opp ingredienser og sett på bordet – her kan alle i familien lage sin favorittkombo.
Ingredienser
- lomper
- valgfri topping
- ost
- ruccola
- hvitløksdressing eller kesam
Pizzasaus:
- 1 boks hakka tomater
- 1/2 stor løk eller 2 små
- 1/2 ts Cemo pizzakrydder
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss tomatpuré
- 1/2 ts honning
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beregn ca 3 lomper per person.
- Ha alle ingrediensene til pizzasausen oppi en beholder og bland alt sammen med en stavmikser.
- Fordel lompene utover en pizzastein eller en bakematte og ha på 1 ss pizzasaus.
- Ha på ønsket fyll.
- Stekes i ca 4-8 minutter (avhenger av mengde fyll så pass på hele tiden – her går det fort fra ferdig til brent).
- Avkjøles litt på rist før servering.
- Server med litt grønt og hvitløksdressing eller kesam om
Forslag til topping:
- Kokt skinke, champingong og mozarella
- Spekeskinke, gorgonzola og rødløk
- Salami og Jarlsberg
- Skinke, mais og spinat
- Karbonadedeig, paprika, rødløk og oregano
Tips! Fordel pizzasaus som er igjen i isterningsbrett á 1 ss og oppbevar de i en boks eller silikonpose i fryseren. Da tar du aldri opp mer enn du trenger. 1 pizzasausterning = 1 lompepizza.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Line Trondrud Kjeserud.