Deilig gresskarsuppe
med hvitløk og kokosmelk
Ingredienser
• en hokaiddogresskar på ca. 1.5 kilo
• 500 g gulrøtter
• en hel hvitløk
• 2 ss rapsolje
• 1 ts spisskummen
• salt, pepper
• en boks á 400 g kokosmelk
• 5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft eller buljong
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 200°.
Skjær gresskaret i like store båter og gulrøttene i biter. Skjær litt av toppen av hvitløken.
Pensle gresskaret, gulrøttene og hvitløkene med rapsolje og ha de i en ildfastform. Strø spisskummen over grønnsakene og kvern litt salt og pepper over de samtidig. Sett i forvarmet ovn og stek til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.
Skrap gresskarkjøttet fra skallet – det er lettere å gjøre dette om du lar de avkjøle litt først. Press hvitløken ut av skallet og ha alt opp i en gryte.
Hell kokosmelken og kraften/buljongen i gryta. Bruk en stavmikser for å kjøre alt så glatt som du ønsker. Synes du suppen blir for tykk kan du ha opp i mer kraft/buljong eller vann. Varm opp suppen og smak til med salt.
Pynt med brønnkarse/urter og ristede gresskarkjerner.
For å riste gresskarkjerner har du de opp i en tørr panne eller gryte. Når de begynner å ‘poppe’ og få litt farge er de ferdige.
Oppskrift og bilder har vi fått fra Wik & Walsøe.