Crispy churros med sjokoladesaus
Det spanske bakverket «churros» har blitt en populær søtsak også her til lands. Stengene med sprø skorpe lages tradisjonelt ved å fritere deig, men i en airfryer blir den søte fristelsen langt mer kalorifattig.
Ingredienser
Til deig:
- 75 g meierismør
- 2 ss sukker
- 1 klype salt
- 5 dråper vaniljeessens
- 2 ½ dl vann
- 2 ½ dl mel
- 3 egg
Til strø:
- 4 ss sukker
- 1 ss kanel
Til sjokoladesaus:
- 100 g kokesjokolade
- ½ dl kremfløte
Fremgangsmåte
La airfryeren jobbe i 7 minutter, så kan du nyte en god porsjon churros – uten olje og søl.
Slik gjør du:
- Kok opp vann, smør, sukker, salt og vaniljeessens.
- Skru av varmen og tilsett mel. Rør godt sammen til en tykk røre.
- Tilsett ett egg om gangen, og rør godt mellom hvert egg.
- Ha røra i en sprøytepose med stjernetipp og legg den i kjøleskapet i 1 time (eller til den er avkjølt).
- Sprøyt ut cirka 10 cm lange churros i bunnen av airfryeren, og stek i 6–7 minutter på 200 grader.
- Rull de ferdige churrosene i en blanding av kanel og sukker.
- Sjokoladesausen lager du enkelt ved å blande sammen fløte og sjokolade under lett oppvarming i en kjele.
Dig in!
Oppskriften er levert av August & Martin.