Confit de canard - Andeconfit
Ingredienser
- 6 andelår
- 3 ss grovt salt
- 2 ss sukker
- 10 kvaster rosmarin
- 10–15 kvaster timian
- 10 laurbærblader
- 10 knuste pepperkorn
- 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
- 5 fedd hvitløk
Fremgangsmåte
1. Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper. Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.
2. Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.
3. Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten. Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95 °C.
4. Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne. Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette.
5. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.
-Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset-