Hopp til hovedinnholdet
Kitchn logo

Kategorier

Merker

Artikler

Din handlekurv
Hjemlevering
Klikk & Hent: {{clickCollectStoreName}}
Som klubbmedlem sparer du {{clubMemberSavings}} på denne handelen.
eller bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
Bli gratis klubbmedlem for å få din rabatt.
{{remainingToFreeFreight}} igjen til fri frakt.
Fri frakt på denne forsendelsen.
Fraktkostnad på {{freightCost}},- tilkommer ordren.

Du sparer {{totalDiscount}} totalt

 

Sum varer: {{cartItemsSum}}

Gå til kassen
Handlekurven din er tom!

Confit de canard - Andeconfit


Ingredienser

  • 6 andelår
  • 3 ss grovt salt
  • 2 ss sukker
  • 10 kvaster rosmarin
  • 10–15 kvaster timian
  • 10 laurbærblader
  • 10 knuste pepperkorn
  • 1 kg andefett (eller halvparten andefett og halvparten smaksnøytral olje)
  • 5 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

1. Legg andelårene i en bolle med salt, sukker, halvparten av rosmarin- og timiankvastene samt halvparten av laurbærbladene og pepperkornene. Pass på at alle lårene er dekket av salt, sukker og pepper. Dekk skålen med plastfolie og la det stå kjølig over natten.

 

2. Smelt andefettet i en støpejernsgryte og tilsett hvitløken og resten av urtene.

 

3. Børst overflødig salt og urter av andelårene. Klapp lårene tørre med kjøkkenpapir og senk dem forsiktig ned i fettet i gryten. Lårene skal confitere i fettet i 2 timer. Fettet skal holdes like under kokepunktet, helst mellom 85° og 95 °C.

 

4. Om ønsket, kan andelårene deretter sprøstekes i ovn eller på en panne. Alternativt kan du plukke kjøttet fra beina og bruke det til rillette.

 

5. De confiterte andelårene kan oppbevares i andefettet i en lufttett, ren beholder for senere bruk.

 

-Oppskrift og bilder har vi fått fra Le Creuset-

Kanskje trenger du noe av dette for å sette i gang?

Til toppen
Velg butikk

Hent og betal i din lokale butikk. Du får en SMS når bestillingen er klar for henting.

Beklager, geolokasjon ikke tilgjengelig.

Klikk & Hent-ordre kan bare bestilles til én butikk - hvis du ønsker å bytte butikk må du tømme handlekurv og starte på nytt.