Chai Kake med Hvit Sjokolade Kremost Frosting
Denne kaka tar kaka!
Ingredienser
- 260g mel
- 300g sukker
- 230g smør
- 4 egg
- 8 poser chai te
- 5 dl kokende vann
- 3 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- ½ ts kardemomme
- ½ ts nellik
- ½ ts muskat
- ½ ts ingefær
- -2 ss vaniljesukker
Hvit sjokolade kremost frosting:
- 4 dl melis
- 230g mykt smør
- 200g smeltet hvit sjokolade
- 2 ss vaniljeekstrakt
- 300g kremost
Fremgangsmåte
Kakebunn:
Kok opp vannet og legg teposene oppi. La det ligge i 7min. Når det er ferdig så klemmer du ut alt vannet fra te posene og sett te vannet til side.
Bland sammen smør og sukker til du får en hvit fluffy konsistens. Ha så i ett og ett egg. Bland godt mellom hvert egg. Når egg og smørblandingen er godt blandet sammen har du i alt det tørre og chai teen. Bland dette godt sammen til du får en jevn røre.
Hell røren i to former (18cm i diameter) og stek på 180 grader midt i ovnen i ca 40min. Sjekk med en kake nål, den skal komme ut ren.
Når kakene er ferdig stekt, la de avkjøle i formen i ca 15min før du tar de ut og lar de avkjøle helt på rist. Mens kakene står å avkjøler kan du begynne med frostingen.
Hvit sjokolade kremost frosting:
Ha melisen og smør i en bolle og bland dette godt sammen. Miks til det blir fluffy. Tilsett så den smelta hvite sjokoladen og miks dette sammen i et par min. Tilsett så kremosten og miks det sammen i ett par minutter til. Ta plastfolie over bollen med frosting og la det stå til du er klar for å sette sammen kaken.
Oppskrift på frostingen kommer fra PassionForBaking
Når bunnene er ferdig avkjølt, del de i to. Kaken vil være veldig kompakt og fuktig. Sett en bunn på ønsket kakefat og fordel frostingen jevnt utover bunnen. Legg på en kakebunn til og gjenta. Ha på et tynt lag utenpå hele kaken og sett den i kjøleskapet i 20min. Det vil gjøre det enklere å få et dekkende lokk på kaken til slutt. Når det har gått 20min tar du ut kaken av kjøleskapet og tar på et lag til med frosting. Jeg har gjort det veldig enkelt med hele pyntinga, men det blir sikkert frosting igjen så det er bare å slå seg løs!
Dette er en mektig kake, men utrolig god!
Oppskrift og bilder er fra Fay Monique Thorp og bloggen www.ensmulefay.no