Brune pinner
Denne oppskriften er av den gode, gamle sorten slik mormor ville lagd dem.
Ingredienser
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- ½ ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 gram hvetemel
Pensling/topping:
- 1 egg vispet
- 1 dl perlesukker
- 1 dl hakkede mandler
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta frem stekebrett med bakepapir.
Rør smør og sukker godt. Bland i resten av ingrediensene.
Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
Pensle med egg, dryss på mandler og sukker.
Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen.
Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
- Oppskriften er hentet fra TINE -