Brownie med Ferrero Roche
Deilig og imponerende julesnack!
Ingredienser
Brownies:
- 1,5 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ts salt
- 2 dl sukker
- 4 ss kakaopulver
- 150 g smeltet, avkjølt smør
- 2 store egg
Tilbehør:
- Ferrero Roche kuler
- Nøtter til topping
Fremgangsmåte
Vil du lage en enkel, deilig og imponerende julesnack til gjestene bør du sjekke ut denne oppskriften!
Dette ser nesten ut som en fantasikake, men den er fantastisk god – spesielt for de som elsker sjokolade. Del den opp i små firkanter slik at det blir en perfekt smakebit til hver gjest.
Slik gjør du: Rør sammen smør (smeltet og avkjølt), sukker, vaniljesukker og kakao. Bland inn sammenpiskede egg. Helt til slutt rører du inn hvetemelet til det blir en fin, klumpfri røre. Ha deigen i en liten ildfast form kledd (her har vi brukt ildfast form fra Rosendahl) med bakepapir. Deretter stikker du Ferrero Rocher kuler i deigen, med et lite mellomrom mellom hver. Dryss hakkede nøtter på toppen. Stek kaken midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter, det er viktig at den ikke stekes for lenge slik at den beholder den myke konsistensen. Avkjøl kaken i formen før du deler den opp.
Tips! Kaken holder seg i flere dager i kjøleskapet og er ekstra god når den serveres litt kjølig.
Oppskriften har vi fått fra Rosendahl