Bringebærpai
En frisk bringebærpai med vaniljekrem og hvit sjokolade.
Ingredienser
Paibunn:
- 3 dl hvetemel
- 100 g smør
- 3 ss kaldt vann
Fyll:
- 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem
- 400 g bringebær (her kan du velge frosne eller friske bær)
- 1 dl sukker
- 2 ss potetmel
Pynt
- friske bringebær
- revet hvit sjokolade
Fremgangsmåte
Paibunn:
Del smøret i små biter og smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen i en rørebolle så det blir til en jevn, fast deig.
Fyll:
Bland lett sammen bringebær, sukker og potetmel i en miksekanne. Må ikke røres for hardt slik at alle bærene holder seg så hele som mulig.
Trykk paideigen ut i en smurt paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek deigen midt i ovnen på 180°C i ca 12 min så deigen får en lett skorpe. Ta formen ut igjen og fyll først med et jevnt lag vaniljekrem og deretter heller du over bringebærfyllet. Settes inn igjen i ovnen og stekes på 200°C i ca 20-25 min.
Avkjøl paien til fyllet har blitt fast, avslutt gjerne med å drysse over ferske bringebær og dekorer med revet hvit sjokolade.
Serveres rett fra paiformen, gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljekesam.