Breiflabb- og laksewok
Breiflabb- og laksewok med mango og koriander | Tomatisert chilisaus
Ingredienser
- 300g laksefilet
- 400g breiflabbfilet
- 1 stk løk
- 2 stk paprika
- 100g sukkererter
- 100g cherrytomater
- 2 ss solsikkeolje
- 1 boks hakkede tomater
- 1 stk finhakket rød chili
- 4 ss sweet chilisaus
- 2 ss brunt sukker
- 4 ss soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 2 stk lime - presset
- 3 ss cashewnøtter
Fremgangsmåte
Gjør alle ingrediensene klare til woking: Skjær fisk i terninger, kutt grønnsakene i tynne strimler eller
buketter, del cherrytomatene i to, finhakk hele chilien med frø, kutt mango i terninger og grovkutt
koriander.
Sett woken eller stekepannen på platen og skru på full varme. Når det ryker av pannen, er den klar.
Ha først i oljen, så fisken. La denne få stekskorpe på begge sider før du tilsetter alle grønnsakene
bortsett fra cherrytomatene, og gi dette litt tid i woken mens du rører rundt eller kaster det rundt.
Tilsett cherrytomater, bokstomater, rød chili, sweet chili-saus og soyasaus.
Du kan gjerne redusere mengden chili hvis du ikke er så glad i sterk mat.
La alt surre i ett minutt og smak til med presset lime og salt.
Dryss over mango og koriander til slutt og server med kokt ris eller nudler.
- Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus -