Braisert kylling med masse godsaker
Helstekt kylling i gryte lager seg nesten helt selv – og kjøttet blir supersaftig.
Ingredienser
- 1 hel kylling (ca 1,5 kg)
- 2 ss kyllingkrydder
- 2 ss smør
- 4 sjalottløk
- 1/3 sellerirot
- 1 gulrot
- 1/4 purreløk
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
1. Pakk ut kyllingen, tørk godt av den og gni den inn med krydder.
2. Rens sjalottløken og behold den hel, gulrot skrelles og deles i 4, selleriroten deles i grove biter og purre skylles og deles i 4.
3. Varm opp Saborgryta og stek kyllingen 2 minutter, litt på alle sider. Ha i grønnsakene og vend dem litt rundt 1 minutt.
4. Ha på lokk og sett kyllingen inn i ovn på 220°C i 30 minutter. Ta av lokket og sett ovnen over på grillvarme 220°C i ca 5 minutter.
5. Da er verdens beste kylling klar til å serveres. Ta den ut av kjelen og del den opp i biter før servering sammen med godbitene i kjelen.
Oppskiften er levert av Trond Moi / Sabor